Korzyści z zakupu
Numer ref: G0004787
Mapa dostępnych lokalizacji
Dokładna lokalizacja ustalana jest przed szkoleniem.
Degustacja trwa około 4-5 godzin.
Degustacja whisky single malt jest czymś, co zainteresuje osoby szukające pomysłów na oryginalne spędzanie czasu wolnego. Będzie także świetnym pomysłem dla miłośników tego napitku. Spotkanie odbędzie w w Restauracji Quale w Łodzi. Zajęcia realizowane są w mniejszych grupach, więc konieczne jest, aby zebrała się odpowiednia liczbą osób chętnych do wzięcia udziału w tej atrakcji. Uczestnik poszerzy swoją wiedzę na temat whisky. Otrzyma informacje na temat jej historii, produkcji, czy też leżakowania. Prowadzący zajęcia przedstawi też sztukę prawidłowej degustacji alkoholu. Da również wskazówki, jak odróżniać smaki różnych rodzajów tego napoju ze względu na kilka czynników. Degustacja składa się z pięciu odmiennych whisky z różnych regionów Szkocji. Przed wzięciem udziału w wydarzeniu, należy okazać potwierdzenie rezerwacji.
kurs degustacji whisky single malt prowadzony przez profesjonalistę, który będzie trwał około 1,5-2 godziny
ciekawe informacje na temat historii, produkcji, czy też leżakowania whisky
zapoznanie ze sztuką degustacji trunku
testowanie kilku rodzajów whisky pochodzących z różnych regionów Szkocji
wiedzę od profesjonalisty o tym, jak odróżniać smaki różnych rodzajów złocistego napoju
Kurs degustacji whisky przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich. Zakazane jest przystąpienie do niego pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających. Można wymienić kilka przeciwwskazań do uczestnictwa w atrakcji, takich jak: ciąża, cukrzyca, choroby serca, przyjmowanie lekarstw.
Quale Restaurant to wyjątkowa restauracja usytuowana w sercu Łodzi, w urokliwej kamienicy o przytulnym wystroju. Inspirując się duchem lat 20., wnętrze tego lokalu zachwyca swoją estetyką. Coctail-bar oraz Whisky bar kreują niezapomniane doświadczenie i rozbudzają zmysły gości. Wyjątkowy charakter Quale podkreśla innowacyjna kuchnia, która uczyniła tę restaurację znaną na mapie Łodzi. Nie brakuje także uznania w kulinarnej społeczności, gdzie różne przewodniki, magazyny i targi przyznają jej liczne wyróżnienia i nagrody. Warto dodać, że Szef kuchni Quale został uhonorowany tytułem Szefa Jutra 2017 przez Gault&Millau.
2023-2025 Copyright © tutay.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.